Email Facebook

Energi

Hos McDonald's arbejder vi løbende på at blive mere energieffektive. Landet over laver vi diverse energibesparende tiltag såsom udskiftning af lyspærer og slukning af køkkenudstyr i de perioder, hvor vi har få gæster.

Som eksempel har ejer af restauranten i Hjørring, Flemming Fast, stået for konkrete tiltag som udskiftning af pærer og automatisk slukning af grill og friturekar. Tiltagene har betydet, at restauranten i 2010 brugte 55% mindre strøm for hver omsat krone, end den gjorde i 1997.

LED-belysning og sensorer sparer 22 ton CO2
I McDonald's restauranter pågår udskiftning af lyskilder til LED-pærer, der kendes fra fx cykellygter. Ved at skifte til LED-belysning sparer hver restaurant i gennemsnit det, der svarer til 13 danske familiers årlige elforbrug. Ligeledes har tiltag som bevægelsessensorer på fx lagre og personalerum betydet en væsentlig reduktion af vores strømforbrug i restauranterne. Sammenlagt svarer udskiftningen til LED-belysning og sensorer i én restaurant til en årlig besparelse på omkring 22 ton CO2.

CO2 neutral hjemmeside
McDonald's Danmark deltager i projektet ingenco2.dk, hvilket betyder, at vi har neutraliseret CO2 udledningen af brugen fra vores hjemmeside.

Helt præcist betyder det, at vi betaler en pris for de antal besøg, vi har på www.mcdonalds.dk hver dag. De penge bliver lagt i en pulje sammen med de andre deltagere i projektet, og af den pulje købes der CO2 kvoter i Europa.

HFC-fri restauranter

McDonald's Danmark udviklede i samarbejde med en række samarbejdspartnere en plan for, hvordan de mange HFC-fri køledele skulle fremskaffes og sammensættes.

Læs mere her.

Transport

Takket være centrale lagre og stram koordination mellem leverandørerne kører HAVI aldrig med tomme vogne til eller fra McDonald's 84 restauranter.

Læs mere her.